Image Alt

Како кроз недељне извештаје пратимо напредак ученика?

Недељни извештаји за родитеље су се од самог старта рада едукативног центра Учитељица показали као изузетно значајан алат за редовно праћење напретка ученика и комуникације тих увида са родитељима.

На нивоу од неколико месеци, анализом свих недељних извештаја можемо доћи до значанијих закључака који нам могу помоћи да правилно негујемо интересовања деце и креирамо циљеве за наредни период.

У наставку можете погледати пример једног недељног извештаја за родитеље.

Пример недељног извештаја

Име детета: Ученица
Име учитељице: Учитељица
Датум: 26. 10 – 30. 10.

У претходној недељи имале смо 8 часова на којима смо додатно вежбале и утврђивале градиво.

Математика

Ову недељу смо посветиле утврђивању знања о једначинама са непознатим сабирком, умањеником и умањиоцем. Ученица је ово градиво са лакоћом усвојила, што је показала и на контролном. Није запамтила да се непознати умањеник добија сабирањем умањиоца и разлике, али врло лако уочи да је погрешила када добије број који не одговара једначини и онда то и исправи. Радиле смо и сложеније облике једначина, попут а + (43 – 19) = 38, али и (а – 13) + 37 = 75 и драго ми је што је још једном показала да заиста има развијено логичко мишљење и са лакоћом савладала и те сложеније облике. Након одржаног контролног почеле смо да радимо на римским цифрама. Ученица је то разумела пратећи часове, тако да планирамо само да утврђујемо то градиво на наредним часовима.

Српски језик

Из спрског смо наставиле са описивањем јесени, где се одлично види како се Ученица опустила и почела да ствара дивне реченице. Користиле смо мапу ума са појмовима које смо навеле као нешто што ћемо потенцијално описивати, а везано је за јесен. Веома ми је драго због тога, па ћу зато овде навести примере: “Гране са којих је опало лишће изгледају као уметничко дело сликара који слика танким четкицама. Опало лишће личи на тепихе јарко наранџастих боја. Суво лишће нам шушка под ногама. Падање кише звучи као успаванка свирана на трианглу. Виногради су пуни белих и црних перлица. Зелени краставчићи се све чешће свађају јер им је све тешње у тегли…” Ово су примери који представљају њену финалну верзију и до њих је дошла постепено и уз доста мојих питања, али идеје које је она износила су заиста одличне и све што је било потребно је да их дорадимо. Приметила сам и да се она осећала срећно након завршеног рада, тако да сам и ја била врло задовољна резултатом који смо постигле.

Свет око нас

Из овог предмета смо се бавиле повезаношћу између села и града, као и делатностима којима се људи баве у овим насељима. Ученица је генерално информисана о овој области, али сам ја видела да могу додатно ширити ту њену информисаност, па сам то и урадила. Настављамо у темпу који прати лекције.

Општи утисак

Ученица има додатну мотивацију за рад када зна да је чека провера знања у школи. Воли да показује своје знање на контролном и да добија петице. Након понедељка, ученица је врло лепо радила на часовима. Деси се некад да не може да се концентрише, али релативно брзо се врати на прави пут.

План за даљи рад

Следеће недеље имамо план да се бавимо градивом које буде обрађивано и вежбамо концентрацију кроз различите активности, а поред тога ћемо кроз игру понављати градиво из претходног разреда.

Закажите информативни разговор са координатором едукативног центра и сазнајте више о нашим услугама кликом на овај линк.