Image Alt

Онлајн радионице за предшколце – лето 2020.

Школска 2020/2021. имала је прилику да дочека велики број малишана који су једва чекали да крену у школу. Један значајан број тих малишана чинила је група садашњих првака. То је генерација која је на пола свог припремно-предшколског програма у предшколским установама морала више времена да проводи код куће него у вртићу, због ситуације у којој смо се сви нашли на пролеће 2020. године. 

Имајући у виду да је припремно-предшколски програм нешто што предшколцима помаже да безбрижније започну њихово основно школовање, били смо свесни да наша помоћ у припреми за полазак у школу може веома значити великом броју деце и њиховим родитељима. Зато смо у августу 2020. године организовали „Летње радионице за предшколце” које су имале за циљ да предшколцима помогну да се интелектуално, физички и психички припреме за оно што их очекује од септембра. 

Први сусрет са полазницима Летњих радионица значио је достављање ”магичне” кутије у којој се налазио материјал који је деци био потребан за рад на радионицама. Заједно смо вирнули у оно што се унутра налази и договорили да са стрпљењем сачекамо прву радионицу на којој ћемо моћи да користимо тајне састојке из ове кутије. Циљ прве радионице био је да се упознамо, а ми смо имали осећај као да се већ дуго познајемо са нашим ученицима. Сви смо били опуштени и спремни за оно што нас очекује. 

Свака радионица протекла је у игри, разговорима и добром расположењу. На крају програма могли смо да сумирамо утиске и да видимо резултате рада – књигу која је настала од радова самих ученика. Уз срећан почетак прве школске године завршили смо програм, знајући да ћемо се опет видети у скорије време. Тако је и било. Наши ученици и њихови родитељи препознали су наш рад као нешто квалитетно што ће им помоћи и на путу ка новом разреду, па се и даље дружимо са њима.

У току је упис у овогодишњи онлајн програм радионица за предшколце. Сазнајте више кликом на овај линк.