Image Alt

Подстицање тимског рада код деце кроз групне онлајн часове

Уколико желите да Ваше дете са лакоћом обрађује и утврђује школско градиво и уз то научи да функционише у групи, онда су групни часови оно што Вам препоручујемо.

На групним часовима једна учитељица реализује интерактивне и интегративне активности у групи до 4 деце истог узраста. Ове активности имају за циљ да деца додатно обраде и утврде школско градиво, а осмишљене су тако да омогућавају деци да науче да сарађују, поштују друге и изнесу своје мишљење и идеју пред осталима.

Групни рад треба да подстакне дете да да свој максимум у условима које група прописује. На овим часовима деца уживају у атмосфери која омогућава развијање такмичарског духа и међусобну сарадњу ученика. Имају прилику да уче један од других и да боље упознају своје вршњаке, што уједно служи као додатни извор мотивације.

Када раде у групи, деца су опуштенија, па тако ови часови могу бити подршка онима који су уздржани приликом индивидуалног рада са учитељицом. Са друге стране, опробавају се у новим изазовима, попут уважавања права на другачије мишљење и проналажење решења у таквим ситуацијама.

Групни часови су одлична прилика да дете развије и негује тимски дух, који касније може применити у различитим сферама.

Атмосферу и енергију са једног часа можете сазнати кроз текст који је налази на овом линку.