Image Alt

Често постављана питања

Често постављaна питања

Уколико имате додатних питања, можете нас увек контактирати путем мејл адресе info@uciteljica.rs.

1. Како се одржава час путем интернета?

Час путем интернета се одржава тако што ученик и учитељица започну видео позив путем Зум апликације и након тога реализују интерактивне активности које је учитељица претходно припремила у складу са ученичким интересовањима, потребама и могућностима.

2. Шта је потребно ученику да би се час успешно реализовао?

За одржавање часа ученику је потребно да има уређај са камером и микрофоном, стабилну интернет конекцију и заказан термин за час. Иако је могуће присуствовати часу и путем таблета или телефона, искуство је показало да се ученици најбоље осећају ако користе лаптоп или десктоп рачунар.

3. Колико траје час?

Двочас траје 90 минута. Изузетак је програм ”ЕЦУ за предшколце” где час траје од 45 до 60 минута.

4. Ко ради са децом на часовима?

Са Вашим дететом ће радити једна од учитељица за коју, након разговора о потребама детета и родитеља, проценимо да највише одговара истим. Све учитељице су високо образоване и имају искуства у онлајн раду са децом, као и у раду уживо.

5. Да ли радите и са млађом децом?

Да, радимо и са децом која су предшколског узраста како кроз индивидуалне и групне часове током године, тако и на Летњим радионицама за предшколце, које имају за циљ припрему деце за полазак у школу на интелектуалном, физичком и психичком нивоу.

6. Да ли радите са децом старијом од 4. разреда?

Да. Од септембра 2022. године у понуди имамо програм ”ЕЦУ математика” намењен за ученике од 5. до 8. разреда.

7. Да ли реализујете и часове страних језика?

Да, реализујемо групне часове енглеског језика. Наставнице енглеског језика са ученицима раде на исти начин као и учитељице, кроз игру, примењујући исте принципе и дигиталне алате.

8. Зашто су деци потребни часови и поред рада у школи?

Већина наших ученика нема проблема са савладавањем школског градива. Наиђу неке области и лекције које нису успели да разумеју у школи, па се ту мало више задржимо, али генерално, врло успешно прате школско градиво. Оно што ми пружамо нашим ученицима јесте приступ који је заиста прилагођен њима. То је оно што им се не може омогућити у школи, јер у школи постоје велике групе у којима се све прилагођава просечном ученику. Ако дете не може да прошири видике јер је настава прилагођена нечему што није његов ниво, онда то дете остаје ускраћено за остваривање свих његових потенцијала. Зато смо ту ми, да омогућимо сваком детету да се максимално развија у оквиру његових могућности.

9. Да ли реализујете часове и радионице уживо?

Не. Едукативни центар Учитељица све програме реализује путем интернета.