Контактирајте нас  info@uciteljica.rs Пратите наш рад

Image Alt

ЕЦУ за предшколце

ЕЦУ за предшколце

Програм припреме предшколаца за полазак у први разред

Кроз програм ЕЦУ за предшколце, стручни тим едукативног центра Учитељица од октобра до јуна реализује онлајн радионице за предшколце. На часовима једна учитељица у групи (до 5 ученика) или индивидуално помаже ученицима да се упознају са ониме што их у школи очекује користећи интерно развијену методологију рада, а на начин који је прилагођен њиховим потребама, могућностима и интересовањима.

ЕЦУ методологија

Јединствена методологија коју смо израдили на основу искуства и која нам омогућава да обезбедимо континуиран квалитет.

Zoom платформа

Користећи ову платформу омогућавамо нашим ученицима најбољи квалитет видео позива и много корисних опција за интерактивне часове.

Бесплатан материјал

Приступ едукативним дигиталним алатима и наставним средствима које је правио тим ЕЦУ.

Самосталност

Ученици без помоћи родитеља реализују све активности на радионицама и на тај начин се припремају за самосталан рад у школи.

Групни часови

У групи до 5 ученика омогућавамо идеално окружење за учење, сарадњу, вежбање комуникације и стварање пријатељства.

Цена

Цена програма је од 4 800 РСД на месечном нивоу, за две радионице недељно.

Треба Вам више информација?

Уколико желите да сазнате више о нашим услугама и потенцијално постанете наш клијент, можете попунити ову кратку форму и контактираћемо Вас у најкраћем могућем року како бисмо поделили све потребне информације.


  Кроз програм “ЕЦУ за предшколце”, стручни тим едукативног центра Учитељица од октобра до јуна реализује онлајн радионице за предшколце. На часовима једна учитељица у групи (до 5 ученика) или индивидуално помаже ученицима да се упознају са ониме што их у школи очекује користећи интерно развијену методологију рада, а на начин који је прилагођен њиховим потребама, могућностима и интересовањима. Наша интерно развијена методологија рада базирана је на принципу учења кроз игру. У реализацији користимо низ дигиталних алата и материјала које појединачно креирамо за сваку групу ученика.

   

  Циљ програма је да код ученика развијамо афирмативни став према школи и учењу, али и да идентификујемо и радимо на остваривању потенцијала сваког ученика. Додатно, кроз рад у групи у којој се чује глас сваког појединца радимо на развијању интерперсоналних вештина ученика које ће им помоћи у школским, али и свакодневним животним активностима.

  Игра је основно средство за рад на радионицама у оквиру програма ”ЕЦУ за предшколце”. Да би школа ученицима била место на које радо долазе, важно је да имају лепу асоцијацију на саму школу и на учење генерално. Да би деца могла да буду деца и када крену у школу, имамо циљ да им омогућимо да учење доживе као игру и нешто за шта везују лепе емоције.

  Зато користимо интерно развијену методологију рада под називом ”ЕЦУ методологија” која подразумева следеће три тачке:

  1. учење кроз игру и образовне дигиталне алате
  2. поштовање потреба и могућности сваког ученика
  3. праћење напретка кроз гејмификацију и извештавање

  Ова методологија нам омогућава да одржимо континуирани квалитет.

   

  У току самих радионица дешава се да ученици поделе са нама и своја осећања. Тада пажњу посвећујемо разговору и развоју целокупне личности ученика. Тада их учимо како могу да изразе своја осећања, пружамо им подршку, бодримо их, слушамо их, учимо их како да буду људи. Ова метода у раду нигде није дефинисана. То је љубав коју дајемо и примамо и због чега је наш однос са ученицима на једном посебном нивоу.

  Групне и индивидуалне радионице

   

  Програм се реализује у групи и индивидуално. Групе чине до 5 предшколаца и имају унапред одређене термине у складу са могућностима ученика. Групне радионице се реализују два пута недељно. Индивидуалне радионице се заказују у слободним терминима учитеља или учитељице за којег координатор, у договору са родитељима, процени да би највише одговарао профилу и потребама ученика.

   

  Програм реализујемо онлајн, путем Zoom платформе, на начин који је омогућава интеракцију са другом децом и са учитељицом и који се нашим досадашњим ученицима веома допада.

   

  Иако је програм подељен по узору на школске предмете, важно је да нагласимо да користимо интегративни приступ, па на једној радионици кроз игру развијамо различите вештине из различитих области.

  • Пакет 1 – Две групне радионице на недељном нивоу од октобра до јуна
  • Пакет 2 – Две групне радионице и једна индивидуална радионица на недељном нивоу од октобра до јуна

   

  Трајање радионица

  Групна радионица траје 60 минута
  Индивидуална радионица траје 45 минута

   

  Начин пријаве

  Пријава се врши код координатора програма, учитељице Соње Вуковић. Кроз телефонски разговор или путем имејла родитељ бира један од пакета.

   

  Цена и рок плаћања

  Цена за Пакет 1 је 4 800 РСД месечно, а цена за Пакет 2 је 9 600 РСД месечно.