Контактирајте нас  info@uciteljica.rs Пратите наш рад

Image Alt

Припрема за полазак у 1. разред

Инспирисано Монтесори педагогијом

Програм летњих радионица за полазак у први разред

У периоду од 21. јуна до 27. августа реализоваће се нови програм онлајн радионица за будуће прваке. Наш циљ је да на интелектуалном, психичком и физичком нивоу припремимо децу за полазак у школу!

20 радионица

Укупан број радионица

Zoom платформа

Начин реализације радионица

Магична кутија

Материјал за рад који бесплатно стиже на Вашу кућну адресу

До 4 ученика

Број ученика у групи

Учење кроз игру

Методологија рада

1.000 РСД

Цена једне радионице

Пријава за бесплатну радионицу летњег програма за будуће прваке

Одаберите термин кликом на дугме испод. Путем мејла ћете добити потврду пријаве и линк за приступ радионици.

Летње радионице за предшколце обухватају 20 онлајн радионица које се одржавају два пута недељно у групи до 4 деце, у трајању од 60 минута.

 

Игра је основна дечија потреба и мишљења смо да се то не сме заборавити. Све што нам је циљ да развијамо код деце, радимо кроз игру. Деца тако најбоље памте и на тај начин су мотивисани да откривају свет око њих.

 

Све активности на радионицама имају за циљ да додатно допринесу:

  • Развијању групног и личног идентитета
  • Разумевању и примењивању сарадње, договарања, подршке, усаглашавања
  • Подстицању иницијативе и предузетништва
  • Неговању односа припадања, уважавања и прихватања
  • Решавању конкретних животних ситуација
  • Развоју потребе за истраживањем и откривањем

Хајде да се упознамо
Упознавање учитеља и деце кроз игре упознавања, цртање и разговор, чиме добијамо јединствену прилику да видимо какву слику деца имају о себи, како функционишу у групи и на основу чега се програм у одређеној мери прилагођава конкретној групи.

 

Путовање у Земљу слова
На овој радионици припремамо се за путовање кроз Земљу слова и проверавамо која су то слова ћирилице која деца већински препознају, а на којима треба порадити на следећим часовима. Ова радионица има за циљ да децу додатно заинтересује за слова.

 

Плућа планете Земље
Кроз уводну причу на овој радионици упознајемо децу са биљкама као једнако важним живим бићима. Ради развијања коцентрације, фине моторике и координације око – рука, на овој радионици имамо и игре које кроз тему о биљкама од ученика захтевају и развијање свега горе поменутог.

 

Кад (ни)сам у својој школи, мене моја душа боли
Кроз ову радионицу препознајемо дечија осећања која се односе на школу и прихватамо их ма каква она била (позитивна или негативна), да би деца осетила разумевање и ослободила се страха да покажу своја осећања. Упознајемо се са школом као објектом и местом на којем ће деца проводити доста времена у наредном периоду.

 

Супермоћи школског прибора
Тема ове радионице јесте упознавање деце са школским прибором и правилним коришћењем истог. На основу искуства у раду са децом у првом разреду могли смо да видимо колико се правилном коришћењу прибора не придаје важност, а са друге стране колико је то важно за почетно писање.

 

Танграмска бајка
На математичкој радионици понављамо и утврђујемо оно што би деца требало да знају приликом поласка у први разред. Правићемо различите слике уз помоћ геометријских облика, а при томе ћемо се подсетити бројева, пребројавања, односа у простору и сл.

 

Кукурузна слова
Уз помоћ материјала који су деца добила у кутији са материјалима, проверавамо колико им је развијена фина моторика која је веома важно за почетно писање. Ова радионица подразумева и утврђивање препознавања нових слова кроз игре у којима деца, поред тога што уче, развијају и тимски дух.

 

Игра коло наоколо
Појам скупа је важан за класификацију појмова на основу одређених карактеристика, а на овој радионици ћемо се са децом играти игара које им помажу да развију логичко мишљење и правилно класификују појмове. Као и на осталим радионицама, у игре ће бити укључено и развијање осталих вештина које су важне за дете које ускоро креће у школу.

 

Маслачак и облачак
На примеру песме Милована Данојлића под називом ,,Љубавна песма” улазимо у свет Српског језика и књижевности, где ћемо користити дату тему за активности које развијају моторику шаке, богате речник и које дете емоционално и интелектуално припремају за боравак у школској клупи.

 

Дневни план обавеза и активности
Кроз ову радионицу дете учи како изгледа организација једног дана када иде у школу, при чему дете може да увиди могуће промене у свакодневици, што ће му олакшати привикавање на школске обавезе. Деци је важно да знају шта се од њих очекује и како ће изгледати њихов дан, исто колико и одраслима.

 

Причам ти причу
Правилно усмено изражавање је код одређеног броја деце један од најтежих задатака који се од њих очекују у првом разреду. Зато реализујемо радионицу на којој са децом кроз игру понављамо правила за причање прича и на крају добијамо дивне приче од којих састављамо књигу.

 

Покрени се
Покрет је за децу веома важан и зато ћемо на свакој од радионица укључити бар петоминутну физичку активност, али на овој радионици ћемо се посебно посветити значају и структури часова физичког васпитања. Иако се радионица одржава онлајн, сваку нашу радионицу физичког завршимо задихани и у добром расположењу.

 

Вежбамо концентрацију
Како деци приликом преласка из вртића у школу концентрација углавном представља проблем, одлучили смо да једну од радионица посветимо у потпуности вежбању и појашњавању појма концентрације кроз занимљиву причу која је настала управо у ту сврху.

 

Зоолошки врт
Интересовање деце предшколског узраста за животиње је често веома изражено и зато ми користимо ту информацију и за ову радионицу бирамо тему која омогућава да деца врло мотивисано кроз игру реализују задатке који ће им помоћи да развијају потребе за истраживањем и откривањем.

 

Рај за уши
На овој радионици пажњу посвећујемо чулу слуха; од идентификовања и стварања различитих звукова, преко римовања, до тишине, пролазимо кроз припрему детета за Музичку културу. Деца обожавају ову радионицу на којој се упознају са различитим инструментима и играју ритмичке игре.

 

Експлозија боја
Радионица на којој исказујемо наше емоције бојом и покретом. Након завршетка остаје нам аутентична слика и незаборавно искуство којим отварамо врата за часове Ликовне културе у школским клупама. Користећи различите технике, деца развијају фину моторику и увиђају различите начине за исказивање емоција.

 

Мали експерименти
У жељи да деци приближимо свет око нас, на овој радионици им омогућавамо да сами реализују експерименте и да развију интересовања и потребу за откривањем онога што се налази око њих. У кутији ће их чекати сви потребни материјали, а учитељица ће их водити кроз експерименте.

 

Шетња кроз годишња доба
Промене које се дешавају у природи деци могу бити веома занимљиве уколико им то приближимо на прави начин. Користећи различите дигиталне алате и снимке можемо убрзати време и деци показати на врло реалистичан начин какве се промене у природи дешавају током четири годишња доба.

 

Мозак ради вежбе
На овој радионици упознајемо децу са тиме како њихов мозак ради и шта се дешава са њиме када радимо задатке који су нам изазовни. Кроз активност која је у потпуности прилагођена њиховом узрасту долазимо до закључка и онда радимо вежбе за мозак.

 

Спремни за школу
Иако све претходне радионице имају циљ да децу припреме за школу, последњи час је у потпуности посвећен разговору о дечијим осећањима везаним за школу, њиховим очекивањима и циљевима. Деци је потребно да знају шта их очекује у школи, тако да тада одговарамо на сва њихова питања.

На лето 2020. године, реализовали смо први програм припремних радионица за предшколце, а ове године, са још богатијим програмом и новим наставним материјалима желимо да адекватно припремимо још више предшколаца за полазак у основну школу.

 

Шта су родитељи и садашњи прваци рекли о прошлогодишњим радионицама?

 

На основу анкете коју су родитељи деце која су похађала радионице за предшколце попунили, добили смо следеће податке:

100% родитеља је рекло да су њихова очекивања испуњена!

92% родитеља сматра да су радионице веома позитивно утицале на припремљеност њиховог детета за школу!

92% родитеља је рекло да је њихово дете сваки пут радо започињало радионицу!

96% родитеља је рекло да је у потпуности задовољно начином на који су радионице реализоване!

 

Један од коментара родитеља деце која су учествовала 2020. године:

„Ми смо јако задовољни учитељицом, дете је заволело и рад са њом је прошао са лакоћом. Допада нам се идеја са кутијом коју смо добили пре прве радионице. То је прилика да дете пажљиво брине о неком предмету који има везе са школом. Дете је кренуло у школу растерећено и без треме. Све похвале и надам се да ћемо наставити дружење.”

Укупна цена програма је 20.000 РСД и подразумева уводно тестирање, присуство на 20 радионица, месечне извештаје о раду детета и материјал за реализацију истих, који добијате у ”магичној кутији” на кућну адресу.

 

Постоје две опције за плаћање програма летњих радионица:

1. Авансна уплата у целости
– Одобравамо попуст од 15%

2. Плаћање у четири једнаке рате
– Прва рата приликом пријаве
– Друга рата од 1. до 5. јула
– Трећа рата од 1. до 5. августа
– Четврта рата од 1. до 5. септембра

Додатне информације:

  • Како бисмо се побринули за то да формиране групе буду што квалитетније и да у њима буду деца комплементарних интересовања, пре почетка програма се на занимљив начин реализује индивидуално уводно тестирање.
  • Уколико дете не може да присуствује некој од радионица, омогућили смо надокнаду за максимално 4 радионице у терминима који се накнадно дефинишу са учитељицом.
  • Сви родитељи/старатељи на мејл адресу добијају месечни извештај о раду детета, између 1. и 5. у месецу за претходни месец.
  • Сви учесници програма летњих радионица за предшколце добијају попуст за индивидуалне и групне часове од првог до четвртог разреда.

Пријава за бесплатну радионицу летњег програма за будуће прваке

Одаберите термин кликом на дугме испод. Путем мејла ћете добити потврду пријаве и линк за приступ радионици.