Image Alt

Припрема за полазак у 1. разред

Инспирисано Монтесори педагогијом

Програм летњих радионица за полазак у први разред

У периоду од 2. до 27. августа реализоваће се програм онлајн радионица за сву децу која 1. септембра ове године крећу у први разред. На нашим радионицама деца се на интелектуалном, психичком и физичком нивоу припремају за полазак у школу.

До 12 радионица

Бирате број радионица и термине који Вама одговарају, а можете се пријавити најмање 24 часа пред почетак жељене радионице

Zoom платформа

На имејл добијате линк за приступ радионици и прикључујете се само једним кликом

Бесплатан материјал

Приступ бесплатним дигиталним наставним средствима које су правиле наше учитељице

До 5 ученика

Идеално за могућност персонализованог приступа, али и вежбања сарадње у групи

Учење кроз игру

Ово је методологија нашег рада са ученицима свих узраста

1.000 РСД

Цена једне радионице. Уколико знате још некога ко би волео да учествује на радионици, приликом пријаве попуните поље 1 + 1 гратис и може да присуствује потпуно бесплатно

Изаберите број часова, датуме и термине који Вама одговарају!

Кликом на дугме испод можете видети који су термини на располагању и пријавити Ваше дете за било коју радионицу, најкасније 24 часа пред почетак жељене радионице.

Летње радионице за предшколце представљају 12 онлајн радионица које се одржавају три пута недељно у групи до 5 деце, у трајању од 60 минута. Ви се можете пријавити за онај број радионица који Вама одговара.

 

Игра је основна дечија потреба и мишљења смо да се то не сме заборавити. Са друге стране имамо циљ да на интелектуалном, психичком и физичком нивоу припремимо ученике који започињу своје основно образовање за оно што их очекује у школским клупама. Све то радимо кроз игру! Деца тако најбоље памте и на тај начин су мотивисани да откривају свет око њих.

 

Све активности на радионицама имају за циљ да додатно допринесу:

  • Развијању групног и личног идентитета
  • Разумевању и примењивању сарадње, договарања, подршке, усаглашавања
  • Подстицању иницијативе и предузетништва
  • Неговању односа припадања, уважавања и прихватања
  • Решавању конкретних животних ситуација
  • Развоју потребе за истраживањем и откривањем

Радионица 1 „Путовање у земљу слова“ 

Током лета највише волимо путовања! Због тога, на нашој радионици нећемо остати код куће, већ путујемо у магичну земљу слова, где ће се ученици упознати са словима азбуке, препознавати слова и читати краће речи. Кроз различите игре и активности вежбамо читање и писање.

 

Радионица 2 „Мозак ради вежбе“ 

Као и сваки мишић у нашем телу и мозак мора да ради вежбе да би био снажан! Ученици ће на нашој радионици научити која је функција мозга у организму и увидети важност вежби за мозак. Кроз дигиталне игре и игролике активности увежбаваћемо концентрацију и развијаћемо нашу пажњу. 

 

Радионица 3 „Чича Глиша“ 

Тачка – тачкица, црта – цртица, сви знамо како се црта Чича Глиша! Али, од каквих је све линија састављен један Чича Глиша? Наши ученици ће на радионици научити основне линије од којих су састављени сви математички облици, што ће им олакшати препознавање облика.

 

Радионица 4 „Глас ствара звук“ 

Глас ствара звук, а игра гласом и звуком ствара ритам. Кроз ритмичке вежбе и игре ученици ће увежбати да правилно изговарају гласове, истовремено развијајући осећај за ритам.

 

Радионица 5 „Супермоћи школског прибора“ 

Суперјунаци су свуда око нас, па чак и у школи! На нашој радионици ученици ће се упознати са школским прибором и њиховим правилним коришћењем кроз занимљиву причу о три супер хероја – Оловки, Гумици и Резачу. 

 

Радионица 6 „Танграмска бајка“ 

Сви знамо бајку о Црвенкапи. Међутим, ако је мало изменимо, добијамо несвакидашњу танграмску бајку! Ученици ће моћи да се креативно изразе осмишљавајући нове начине за завршетак бајке, а истовремено ћемо вежбати да препознајемо боје и облике, као и да разврставамо облике по њиховој структури. 

 

Радионица 7 „Маслачак и облачак“ 

Да бисмо богатили свој речник, ми читамо. На нашим радионицама се упознајемо са поезијом, читамо и стваралачки изражавамо сопствени доживљај прочитаног. Ученици се упознају са начином рада на часовима српског језика и све то кроз игру! 

 

Радионица 8 „Дневни план обавеза и активности“

Како то мислите немамо времена? Уз добру организацију све се може постићи! Због тога ученике припремамо за све обавезе које ће имати када крену у школу и учимо их како да на добар начин организују своје време у току дана. 

 

Радионица 9 „Математика у животињском царству“

Бројеви су свуда око нас, баш као и животиње. Колико пас има ногу? Колико је мачића у корпи? На ова и многа друга питања о животињама ученици ће моћи да одговарају вежбајући пребројавање и препознајући бројеве до 10. 

 

Радионица 10 „Причам ти причу“ 

За ђака првака веома је важно да зна да да потпун одговор на питање и да се лепо изражава. Због тога на нашим радионицама увежбавамо правилно говорење. Кроз драмски исказ ученици уочавају разлику између доброг и лошег начина говорења, активно слушају и драматизују текст. 

 

Радионица 11 „Вежбамо концентрацију“ 

Када крену у школу, ученицима је веома тешко да активно прате наставу 45 минута, јер им концентрација опада. На нашим радионицама радимо вежбице за концентрацију како би ученици што лакше пратили час и активно учествовали у раду током наставе.

 

Радионица 12 „Негде ту изнад дуге“ 

Песма и игра су основе нашег учења. Зато, негде ту изнад дуге проналазимо различите облике којима морамо наћи одређено место у простору. Сазнаћемо да ли је облачак испред или иза, Сунце изнад или испод и ствараћемо магичне шарене цртеже док се упознајемо са ликовним техникама.

На лето 2020. године, реализовали смо први програм припремних радионица за предшколце, а ове године, са још богатијим програмом и новим наставним материјалима желимо да адекватно припремимо још више предшколаца за полазак у основну школу.

 

Шта су родитељи и садашњи прваци рекли о прошлогодишњим радионицама?

 

На основу анкете коју су родитељи деце која су похађала радионице за предшколце попунили, добили смо следеће податке:

100% родитеља је рекло да су њихова очекивања испуњена!

92% родитеља сматра да су радионице веома позитивно утицале на припремљеност њиховог детета за школу!

92% родитеља је рекло да је њихово дете сваки пут радо започињало радионицу!

96% родитеља је рекло да је у потпуности задовољно начином на који су радионице реализоване!

 

Један од коментара родитеља деце која су учествовала 2020. године:

„Ми смо јако задовољни учитељицом, дете је заволело и рад са њом је прошао са лакоћом. Допада нам се идеја са кутијом коју смо добили пре прве радионице. То је прилика да дете пажљиво брине о неком предмету који има везе са школом. Дете је кренуло у школу растерећено и без треме. Све похвале и надам се да ћемо наставити дружење.”

Цена једне радионице је 1000 РСД и подразумева присуство на радионици за коју сте пријавили Ваше дете, рад са једном учитељицом, приступ дигиталним наставним средствима које су правиле наше учитељице управо за потребе ових радионица и извештај о раду детета (на крају програма).

 

1 + 1 гратис! Уколико желите да доведете још једног ученика на ове радионице, све што је потребно је да приликом пријаве на радионицу попуните поље 1 + 1 гратис и на тај начин два ученика присуствују радионици по цени једног.

На крају целог програма (27. августа) на имејл ћете добити рачун за радионице на које сте се пријавили.

 

*Напомене: На радионицу се можете пријавити најкасније 24 часа пре почетка исте. Исто важи и за одјављивање. Уколико се из неког разлога предомислите, потребно је да откажете радионицу најкасније 24 часа пре почетка исте. Уколико не откажете радионицу у поменутом року, место које сте резервисали за Ваше дете биће наплаћено као да је дете присуствовало.

Изаберите број часова, датуме и термине који Вама одговарају!

Кликом на дугме испод можете видети који су термини на располагању и пријавити Ваше дете за било коју радионицу, најкасније 24 часа пред почетак жељене радионице.