Image Alt

Зашто је важно припремити дете за полазак у школу?

Упоредимо дететов прелазак из вртића у школу са променом посла код одраслог човека. Деца се у вртићу осећају сигурно јер имају дневну рутину, познају простор у којем бораве, знају које обавезе имају и воле своје другаре и васпитачице. Промена свега тога је веома битна ствар у животу једног детета. Исто тако се са новим послом код одраслог човека мењају дневне обавезе и задаци, канцеларија и колеге. Уз то настаје осећај страха и може настати отпор према новом окружењу или збуњеност уколико се деси нешто што се не очекује. 

Одрастао човек из искуства зна да се припреми за оно што га чека, зна да пита и да спремнији уђе у ново. Са децом је то мало другачије. Они немају превише искуства у променама и не знају шта то треба да ураде да би им полазак у школу био што растерећенији. Из тог разлога, реакције деце у ситуацији у којој се много тога мења, могу бити различите. Постоји могућност да са поласком у школу осете страх, збуњеност, анксиозност или бес, јер то није нешто што су они очекивали.

Да бисмо деци прелазак у школу учинили што пријатнијим направили смо радионице које ће их емоционално, интелектуално и физички припремити за полазак у школу, где ће провести дуги низ година. Ми смо ту да им одговоримо на сва питања која имају и да их адекватно упознамо са свиме што их у школи очекује. 

Када смо видели реакције ученика који су након Летњих радионица за предшколце уписали први разред, били смо свесни да смо свима у већој или мањој мери помогли да прилагођавање на нову стварност буде лакша. Радо смо саслушали све приче наших ученика који су нам преносили мноштво лепих утисака из школских клупа. 

У току је упис у овогодишњи онлајн програм радионица за предшколце. Сазнајте више кликом на овај линк.